De herfst van 2012 wilden wij niet aan ons voorbij laten gaan en dus stond het al een tijdje in de planning om de mooie herfstkleuren tijdens een wandeling over het Pieterpad te gaan bekijken. Zo gezegd zo gedaan en we kozen voor in 1 dag op en neer. Zuslief uit Den Haag zat dan ook om half negen vanochtend in de trein naar Hardenberg. Even een stop in Zwolle om Ilonne en Lisa op te halen. Alles verliep erg op tijd en na een ’toch wel’ lange reis kwamen wij rond 11 uur vanochtend in Hardenberg aan. Even een kop koffie in een echt Drents koffiehuis en toen ‘en route’. Het was een prachtige warme herfstdag en al snel moesten kleren uit en dingen gewisseld worden. Dat doen Ilonne en ik overigens zeer regelmatig tijdens onze wandelingen. Na het winkelcentrum van Hardenberg werd het al snel landelijker. Erg bijzonder was de eerste pleisterplaats Rheeze. Wij keken onze ogen uit in dit prachtige authentieke brinkdorp. Het lijkt wel of de tijd daar heeft stil gestaan. Een lekker boerenijsje gegeten en voor ‘ooit’ nog een leuke sfeervolle bed and breakfast gespot. Ilonne viel vooral op het overweldigende uitzicht vanuit deze b&b. Na de indrukwekkende stuw bij Junne vervolgden wij onze weg vooral door het bos. Nog niet overal in herfsttooi maar toch prachtige kleuren in de bossen. Wij genoten van de mooie paden en van de afwisseling van deze etappe. Mooie dorpen met bossen en landerijen afgewisseld. Voldoende bankjes en picknicktafels onderweg en hier en daar catering door de omwonenden. 21 kilometer was op deze manier goed te doen en rond 6 uur kwamen wij in Ommen aan. Het traject Coevorden -Hardenberg of andersom is nu het eerstvolgende doel.