De eerste etappe ging vandaag van Kijkduin naar Hoek van Holland. Negentien kilometer langs de kassen van het Westland, langs prachtige huizen die daar in het nog redelijk onontgonnen gebied zijn gebouwd. Toen door de duinen naar het strand. Het was prachtig weer, een lekker windje en veel zon, niet te warm. Er waren veel mensen aan het wandelen en de natuur zag er, zo vlak voor de herfst, nog vrolijk uit.

De duinen bij Ter Heijde

De duinen bij Ter Heijde

Bijzonder waren de bloemen die iemand op het strand bij de branding neer had gelegd. mensen die ernaar keken zeiden ‘mooi’! Een mooi gebaar voor een zeemansgraf of voor iemand die op die plek misschien verdronken is. Wie weet….IMG_2202

Toen ik van het strand afkwam bij het Arendsduin zag ik geiten in de duinen staan. Die ene, die staat daar zo mooi met op de achtergrond een Hollandse lucht.

IMG_2208

 

IMG_2212

 

 

Daarna weer een stukje door het kassengebied van Hoek van Holland langs een dijkje. Het prachtige duingebied van Hoek van Holland met de prachtige villawijk die aan het bos én aan de duinen ligt. Mooi woon je daar hoor!

 

 

 

 

Uiteindelijk weer bij Hoek van Holland het strand op naar het havenhoofd waar net een enorm schip uitvoer.

IMG_2214

Langs het havenhoofd en voorbij de haven lag een schip van de Stenaline en daar was ook het station. Nog een lekker visje gehaald en gelukkig kwam Erik mij met de auto ophalen.

Bijzonder om alleen te lopen, de eerste ervaring. Ik merk dat ik gespannen loop om vooral niet verkeerd te lopen. Het was even wennen maar ook wel heerlijk. Eigen tempo, eigen gedachten en de weg ligt er al. De eerste stap gezet!

IMG_22001.jpg