Na lang zoeken en lezen op diverse websites die verhalen over de reis naar Santiago kwam ik bij de website terecht van een winkel met allerlei reisgidsen. Op hun website is ook vanalles te vinden over pelgrimsreizen onder andere over de wandelreis naar Santiago de Compostela. Via deze winkel ‘Pied a terre’ kwam ik te weten hoe ik mijn wandeling ga beginnen, nou ja…eigenlijk vervolgen.
Ik ga lopen van Hoek van Holland naar Bergen op Zoom over het Deltapad de LAW 5-1. Dit traject tot Bergen op Zoom is ongeveer 115 km.

Ik wilde op woensdag 23 oktober gaan lopen maar nu komt er een klusje tussen. Ik kook voor de halve finale van het Haags Comedy festival en dit valt op die woensdag. Ik hoop dat ik op 24 oktober, een dagje later, kan gaan lopen. Mijn logeeradres bij ‘vrienden op de fiets’ had een kamer voor 23 oktober en de vraag is of zij ook een kamer voor 24 oktober hebben. Het is namelijk herfstvakantie en een andere accommodatie in Rockanje zit ook al vol.
Goed, de mail is eruit en ik hoop dat het gaat lukken deze overnachting in Maassluis.
Dan wordt het waarschijnlijk 2 dagen lopen deze keer, tot aan Brielle ofzo.